Kingston Cas "Tonje"

rekisterinumero VH00-0000-0000 kasvattaja Caswell Stud
rotu & sukupuoli hollanninpuoliverinen, ori omistaja Riika Van Egmond, VRL-10216
väri & säkäkorkeus tummanruunikko, 171cm painotus kouluratsastus
syntynyt 10.09.2020, saksa koulutustaso

Tonje on kilpailukäytössä.
Tonje ei ole tarjolla jalostukseen.

Tonje on erittäin piristävä lisä laumaamme sen sosiaalisuuden vuoksi. Olin ennenkin tavannut hevosia, jotka ovat seurallisia, mutta tätä oria vastaavaa ei koskaan ennen ole tullut minun kohdalleni. Tonje on aina siellä missä tapahtuu ja kaikkein mieluiten varmaankin istuisi taukotiloissa kanssamme porisemassa päivän tapahtumista. Erittäin mielyttämisen haluinen poika se on myös, joka helpottaa tarhaamista aivan valtavasti. Tonjen pystyy melkeimpä tarhaamaan kenen kanssa vain, ori selvästikin haluaisi vain olla kaikkien kaveri ja välttää riita tilanteet mielellään. Sille on tuntunut muotoutuvan jo useita ystävyyssuhteita muiden orien kanssa, joka ilmeisesti tekee siitä sen ”koulun suositun pojan” kaltaisen otuksen.

Suosittu poika Tonje on myös työntekijöidemme keskuudessa. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta orin kanssa. Kovasti se haluaisi pysyä hoitajansa lähellä ja koko ajan seurailla mitä puuhaillaan. Varustaessa se lähestulkoon avaa suunsa oma aloitteisesti, jotta saadaan kuolaimet paikalleen. Jos ruunikko siihen vain pystyisi, se todennäköisesti varustaisi itse itsensä. Myöskään kengittämisessä ei ole mitään erikseen mainittavaa ongelmaa. Tonje pysyy nätisti paikoillaan, toki mielellään kylläkin kääntelee päätään ja hamuilee tilaisuuden tullen kengittäjän selkää, ikään kuin ollakseen tilanteessa mukana ja käydäkseen keskustelua. Osa työntekijöistämme ovatkin vitsailleet, että on siunaus, että hevoset eivät osaa puhua. Tonje ei nimittäin koskaan pitäisi suutansa kiinni.

Tonje on yksi niistä yksilöistä, jotka selvästi nauttivat työnteosta. Ori kantaa itsensä todella kevyesti sekä oma-aloitteisesti - ratsastajalta ei paljoja vaadita, että ori saadaan muotoutumaan ja askeltamaan erittäin kauniisti. Eteenpäin pyrkimystä löytyy juuri tarvittava määrä. Innostuksen vuoksi Tonje voi kuitenkin helposti alkaa ennakoimaan mitä tehdään, joten varsinkin toistoja tehdessä kannattaa toisinaan vaihtaa kohtaa, josta tehtävä aloitetaan. Se on herkkä avuille ja toimii automaatti vaihteilla, mutta on kuitenkin armollinen ratsastajan virheille. Orilta löytyy pitkät hermot, joten uskaltaisin luovuttaa hänet myös harjoittelijoiden käsittelyyn. Laukanvaihdot ovat ehdottomasti Tonjen bravuuri. Vaikka pojalla kokoa onkin, käy laukanvaihdot kevyesti ja nopeasti ja se tuntuu selvästi nauttivan siitä. Keskittymiskykyä löytyy juuri sopivasti, mutta toisinaan lähistöllä mahdollisesti käppäilevät muut hevoset ja varsinkin muut ihmiset meinaavat kiinnostaa hieman enemmän kuin se taivutus sisälle päin ympyrällä. Kilpailutilanteissa ei kuitenkaan lähde aivan käsistä, vaikka tilanne onkin tälle hevoselle innostava. Kilpailutunnelma tuntuu ainoastaan kohentavan orin suorituskykyä ja voisin vaikka vannoa, että se nauttii saadessaan olla valokeilassa.

Hevosen kuvailun kirjoittanut Riika

© Gerard Koks - with permission

Sukutiedot

isälinja: Everholt Kharon - Kerberos PB - Leviathan
isä Everholt Kharon
holst m. 168cm
KTK-II, Q, CH
ii. Kerberos PB
holst prn. 166cm
KTK-II, KRJ-I, VIR MVA CH
iii. Leviathan
KTK-I, KRJ-I, VIR MVA Ch
iie. Mask of Venom
KTK-II, KRJ-I, VIR MVA CH
ie. Doesca de Carbon
holst rt. 170cm
KTK-III, KRJ-I, CH
iei. Death Triumphant
KRJ-I
iee. Chinese Chive
KRJ-II,YLA2
emä Burlyhill Chili
hann rt. 169cm
KV-II
ei. Burlyhill Cecil
hann trn. 171cm
KTK-II, KV-II, FC
eii. Capriole
KRJ-I, FC
eie. Syrin
Q
ee. Burlyhill Campina
hann rt. 170cm
KTK-III, KV-III, FC
eei. Cape Coral
KTK-III, KRJ-II, FC
eee. Apona
FC

Jälkeläiset

s. 00.00.0000 o. Varsan Nimi e. Emän Nimi
s. 00.00.0000 o. Varsan Nimi e. Emän Nimi
s. 00.00.0000 o. Varsan Nimi e. Emän Nimi
s. 00.00.0000 o. Varsan Nimi e. Emän Nimi

Kilpailutulokset

00 sijoitusta, joista 00 voittoja

00.00.0000 paikka luokka sijoitus
00.00.0000 paikka luokka sijoitus